Vrača se akcija Analogni spomin za dober namen

Že Nietzsche je dejal, da bi bilo življenje brez glasbe ena sama napaka. Glasba je okoli nas vseskozi in je eden ključnih dejavnikov družbenega življenja. Festival za mlade ŠROT s svojim sloganom Prijateljstvo. Glasba. Poletje. spominja na to, kako pomembno je, da se tudi v današnjem času, ko je naše življenje prepredeno z digitalnimi tehnologijami, najdemo čas za prijatelje in se skupaj odklopimo od e-življenja. Klub posavskih študentov že od decembra lani z akcijo Analogni spomin za dober namen opozarja prav na to – pomembnost medosebnega stika in z njo nadaljuje že to soboto na Mi(kk)ro beer festu v starem mestnem jedru Krškega.

Analogni spomin za dober namen je sklop dobrodelnih akcij, kjer s pomočjo polaroidnih fotografij zbira prostovoljne prispevke, ki jih nato v celoti nameni v dobrodelne namene. Tako so v sklopu akcije že obdarili deklico Zalo s Senovega, v začetku letošnjega leta pa so na poti do uresničitve cilja pomagali Humanitarno-medicinski odpravi v Zambijo. »Tokrat se pridružujemo glasbeno-dobrodelnemu projektu 20 za 20 znanega slovenskega bobnarja Marka Soršaka – Sokija. Za sodelovanje smo se odločili, ker kot organizatorji raznolikih dogodkov na lokalni sceni v Posavju opažamo upad mladih glasbenih skupin. Cilj je, da z zbranimi sredstvi obdarimo dve posavski osnovni šoli in tako mladim nadobudnežem omogočimo aktivno (po)ustvarjanje glasbe kar v šolski sredini. Sredstva bomo zbirali na različnih dogodkih, zaključek sodelovanja pa načrtujemo na Mladinskem kulturnem festivalu,« pojasnjuje Tina Šoln, predsednica Kluba posavskih študentov.

V soboto, 26. maja 2018, bo tako v starem mestnem jedru Krškega že drugič potekal Mi(kk)ro beer fest, kjer se bodo s svojimi pivi predstavili najuspešnejši slovenski in tuji pivovarji. Dogodek, ki se bo pričel ob 14. uri in trajal vse do 2. ure zjutraj, bo imenitna priložnost za druženje s prijatelji in uživanje v prijetnem ambientu starega mestnega jedra. Neprecenljive trenutke vašega dneva pa lahko s polaroidnim fotoaparatom ujamete prav v kotičku Kluba posavskih študentov, hkrati pa mladi in nadobudni ekipi Kluba posavskih študentov pomagate uresničiti zadani cilj in tudi vi pripomorete k obuditvi glasbene scene v Krškem.

V KPŠ-jevem kotičku si boste lahko zagotovili tudi vstopnice za Festival za mlade ŠROT 2018, ki bo potekal 22. junija na Bazenu Brestanica, po najnižji predprodajni ceni 5 €, z malo sreče pa vam lahko uspe osvojiti tudi kakšno izmed privlačnih nagrad v nagradnih igrah, ki jih za obiskovalce pripravljajo organizatorji največjega enodnevnega dogodka za mlade v Posavju.

Komentiranje zaprto.