Festival za mlade ŠROT

Festival za mlade ŠROT je največji projekt Kluba posavskih študentov in hkrati največji enodnevni dogodek za mlade v Posavju. Tradicionalno ga prirejamo ob koncu šolskega leta in tako poskrbimo za najboljšo uverturo v poletje. Na velikem festivalskem odru se zvrstijo največja imena slovenske glasbene scene, med drugimi pa si prizadevamo, da se lahko širši posavski javnosti predstavijo perspektivni glasbeni in plesni ustvarjalci iz lokalnega okolja.

Kifl fešte

Kifl fešta je projekt z najdaljšo zgodovino. Gre za avtentično posavsko zabavo, na kateri je »kiflov na tone, cviček pa teče v potokih«. Projekt se danes v največjem obsegu izvaja v Krškem – Kifl fešta Posavje, spomladi pa dogodek organiziramo tudi v Ljubljani. V Posavju se je do decembra 2016 izvajala na parkirišču pred MC Krško, decembra 2017 pa smo jo malce zmanjšali in preselili v Country Pub v Veliki Podlog. Leta 2019 smo se ponovno preselili v MC Krško (dvorana), kjer so se predstavile mlade slovenske skupine.

Mladinski kulturni festival

Mladinski kulturni festival

Mladinski kulturni festival

Mladinski kulturni festival (MKF) je največji jesenski projekt Kluba posavskih študentov. Program vsako leto zajema pestro kulturno dogajanje za otroke, mlade in mlade po srcu, saj se ti lahko udeležijo glasbenih koncertov, stand-up predstav, potopisnih predavanj, literarnih večerov, delavnic za otroke …
Večina dogajanja poteka na ulici in v parku pri Valvasorjevi knjižnici Krško, tako MKF s svojim izjemnim potencialom vsako jesen v Krško prinese svežino in priložnost, da se študenti pred odhodom v študijska središča s prijatelji še zadnjič snidejo v domačem okolju.

TEDxKrško

Velik del ekipe Kluba posavskih študentov aktivno sodeluje pri organizaciji projekta TEDxKrško, ki je bil doslej izpeljan trikrat. In sicer z namenom, da se tudi posavskemu občinstvu predstavi koncept TEDx konference in v okviru tega predstaviti ideje, vredne širjenja, ki so
zrasle na plečih Posavcev.

KPŠ veseli december

KPŠ veseli december

Trudimo se, da je december prazničen za vse in da praznično vzdušje zajamemo v največjem možnem obsegu. Zimski projekti kot so smučarije in predbožični izleti v praznično okrašena evropska mesta se v organizaciji KPŠ-ja odvijajo že skoraj od obstoja kluba. Dogajanje se začne že 1. decembra – na dan boja proti aidsu, prav tako si prizadevamo biti dobrodelni, z organizacijo akcij Analogni spomin za dober namen ter s pridružitvijo akciji Božiček za en dan.