Festival za mlade ŠROT je v petek, 24. 6. 2016, že 17. leto zapored privabil mlade in mlade po srcu iz celega Posavja. Tudi letos se je dogodek, ki ga organizira Klub posavskih študentov, odvijal na Bazenu Brestanica, udeležila pa se ga je več kot 1500-glava množica zabave želnih mladih.

strot_24_06_2016-038

Obiskovalce sta letos ogreli skupini Liquf in Carpe Diem, vmes sta za zabavo poskrbela plesna skupina Intact in beatboxer AirBag, vrhunec večera pa sta predstavljala nastopa skupin Tabu in Leteći odred.

”Menim, da je bil festival izjemno uspešno izveden, saj so bili tako nastopajoči kot tudi obiskovalci po pričevanjih zelo zadovoljni. Zelo sem ponosen na svojo ekipo, ki je več mesecev pridno delala, da je ŠROT uspel, tako kot je. Zagotovo v Posavju manjka podobnih dogodkov za mlade, zato sem vesel, da smo lahko na brestaniški plaži sprejeli tako veliko množico ljudi,” pravi vodja festivala Jan Glas, ki je vajeti dogodka prevzel že lansko leto.

Tudi predsednik Kluba posavskih študentov Lucijan Troha je podobnega mnenja: ”Glede na odziv obiskovalcev je bil izbor nastopajočih na mestu, končno pa nam je služilo tudi vreme. Zelo sem zadovoljen, da se je ŠROT-a udeležilo tako veliko število dijakov in študentov in tudi v prihodnje se bomo s klubom trudili, da jim ponudimo kar največ aktivnosti in podobnih dogodkov. Želel bi se zahvaliti našim sponzorjem in partnerjem, ki so nam pomagali omogočiti izvedbo festivala, prav tako pa tudi ekipi aktivistov, ki je s trudom in vztrajnim delom poskrbela, da je potekal brez napak.”

strot_24_06_2016-105

Tako je Festival za mlade ŠROT predstavljal popoln polet v poletje, znova pa letimo junija 2017!