2016_4_17_cover

V maju se na ulice starega mestnega jedra vrača Mladinski kulturni festiva. Letos bo festival nekaj posebnega, saj bo obsegal kar devetdnevno dogajanje, ki bo razporejeno po različnih kotičkih starega mestnega jedra Krškega.

Obiskovalcem bo na voljo pester izbor vsebin, saj se bodo v devetih dneh zvrstili številni koncerti, literarni in stand-up večeri, za športne navdušence bo poskrbljeno s Fifa turnirjem in jogo v parku, za nadobudne popotnike s potopisnim predavanjem, za ljubitelje domačih piv z varjenjem in degustacijo piva, na Festivalu prostovoljstva in Tržnici mladinskih društev se bodo predstavili mladi aktivisti, organizatorji pa pripravljajo tudi pester program za otroke z različnimi ustvarjalnimi in kuharskimi delavnicami, nastopom čarodeja in pravljično urico v Valvasorjevi knjižnici Krško.

Mladinski kulturni festival bo tako s programom ustregel tako mladim po letih kot tudi mladim po srcu, sam namen festivala pa je poleg približanja kulture dijakom in študentom tudi oživitev starega mestnega jedra Krškega.

Mladost je najslajši del življenja, Mladinski kulturni festival pa najslajši del maja, zato ste od 13. do 21. maja vljudno vabljeni na sladkanje s kulturo v staro mestno jedro Krškega!

SZJ_1_Staro mestno jedro bo zopet zaživelo_program