Na vrata že vztrajno trka zadnji mesec v letu, ki se drži starega ljudskega rekla, da najboljše pride na koncu. Mesec december velja za najbolj pravljični mesec, ko vsi komaj čakamo, da se v krajih prižgejo praznične razsvetljave, prve kuhančke in prve snežinke v sezoni ter da v skupnem prostoru doma postavimo božično drevesce, iz kuhinje zadiši po babičinih piškotih ter da z našimi naljubšimi ob božični glasbi uživamo v iztekajočem se letu.

Na Klubu posavskih študentov tudi v letošnjem decembru pripravljamo pestro dogajanje za Vas, da se od leta 2014 skupaj poslovimo v velikem slogu. Začeli bomo že na zadnjo novembrsko soboto, 29. 11. 2014, ko vas ob svetovnem dnevu boja proti AIDSU, ki ga obeležujemo na prvi decembrski dan, vabimo na poučno predavanje o spolno prenosljivih boleznih, ki bo s pričetkom ob 18. uri potekalo v prostorih Mladinskega centra Krško. Vsakega obiskovalca čaka tudi priročno darilce. Ob 19. uri vas vabimo na srečanje v prostore KPŠ, kjer pripravljamo dan odprtih vrat, na katerega ste seveda vabljeni vsi – člani, bivši člani, simpatizerji, zelo pa bomo veseli tudi nadobudnih dijakov in študentov, ki si želite aktivno sodelovati pri projektih, pa ste bili do sedaj preveč sramežljivi, da bi se nam pridružili.

V soboto, 6. decembra 2014, ko nas obdari prvi izmed treh decembrskih dobrih mož, vas DSP-jevci ob 15 letnici delovanja peljejo na Miklavžev izlet v praznični Zagreb.

13. decembra se bomo v zgodnjih jutranjih urah odpravili v predbožični Salzburg, kjer bomo uživali v ogledu znamenitosti, vzponu na trdnjavo, prazničnih stojnicah, lučkah in skodelici odličnega kuhanega vina, ogledali pa si bomo tudi redbullov letalski muzej Hangar 7.

Soboto kasneje, 20. 12. 2014, se bomo športno udejstvovali, saj se bomo letos vnovič odpravili na nočni pohod na Grmado z baklami.

Vrhunec KPŠ veselega decembra bo gotovo Kifl fešta Posavje, ki bo potekala 27. 12. 2014 na parkirišču pred Mladinskim centrom Krško, glavne zvezde večera pa bodo slovenski rokerji Mi2.

Zadnji v sklopu dogodkov veselega decembra in tudi zadnji dogodek v koledarskem letu 2014 pa bo prva KPŠ smučarija v letošnji sezoni, ki bo organizirana na zadnji ponedeljek letošnjega leta, 29. 12. 2014. Odpravili se bomo na smučišče Cerkno, zato navijajte za sneg!

Seveda pa v prazničnem decembru ne bomo pozabili niti na tiste, ki jim v prazničnih dneh ni tako lepo kot nam. V okviru projekta KPŠ dobrodelnost dijaki tudi letos v sodelovanju z Rdečim križem Krško organizirajo zbiranje oblačil in igrač po posavskih srednjih šolah. V letošnjem letu pa prvič izvajamo projekt, v katerem z denarnimi sredstvi pomagamo študentskim družinam – ker vsi vemo, da smo v študentskih letih bolj na kratkem z denarjem.

veseli december_2014

Lepo vas vabimo na vse dogodke, upamo pa, da se boste udeležili vsaj nekaterih! 🙂 Želimo vam zares pravljični december, z veliko lepimi zgodbami, ki vas bodo pogrele v mrzlih dneh prihajajočega leta!

P. s.: Za dodatne informacije o dogodkih spremljajte našo Facebook stran!