Včeraj smo se mladi in stari z vseh koncev Slovenije zabavali na Kifl fešti Posavje v organizaciji Kluba posavskih študentov (KPŠ). Dogajanje se je pričelo okoli osme ure zvečer, ko je oder zavzela mlada posavska skupina Milkshake, ki svoje glasbeno znanje uri v glasbeni šoli Popsi. Za njimi je nastopala dinamična dolenjska skupina GoGs, ki je razgrela zbirajoče se ljudi pred vrhuncem večera, Mi2. Ti so igrali tako starejše hite kot tudi pesmi z najnovejšega albuma Čista jeba in več kot tisočglava množica je pela in plesala v eno. Koncertni del programa so zaključili ljubljanski rockerji Don Mentony Band s svojimi starimi hiti, katerim so rade prisluhnile vse generacije.

kifl004

kifl048

Dogajalo pa se je tudi nekaj metrov stran od odra
Na stojnici KPŠ so si lačni obiskovalci lahko vzeli brezplačne kifle, ki veljajo za enega izmed najbolj prepoznavnih simbolov organizatorja,  člani KPŠ pa so si iz t. i. tretjega bloka lahko natočili kuhano vino.
Po končanem koncertu so obiskovalci lahko odšli v klub mladinskega centra, kjer sta glasbo vrtela DJ Jack Bixby in DJ Ben.

kifl043Prve snežinke na Kifl fešti

Za pravo zimsko vzdušje je okoli desete ure zvečer poskrbelo vreme, saj je začelo snežiti – to pa ni motilo niti obiskovalcev niti skupin, ki so nastopale na odru. Še več – pevec skupine Mi2 se je pošalil, da je bil njihov koncert zaradi padajočih snežink še bolj romantičen kot koncert Jana Plestenjaka. Tako se je v prijetnem vzdušju zaključila posavska Kifl fešta, ki bo ljudem ostala v spominu kot prvi letošnji snežni večer.

kifl037

kifl025Avtorja fotografij: Nika Baznik, Alen Žgalin