Ob zaključku šolskega leta, v petek, 22. 6., je na Bazenu Brestanica potekal že 13. Festival za mlade ŠROT!  Večer so otvorili mladi Dobovčani, ki nosijo ime Dobovski vrabčki. Kot drugi so na festivalskem odru nastopili Prekmurci, D’Kwaschen Retashy, ki so dodobra ogreli tako mlado kot malo starejšo publiko. Ob enajstih je sledil vrhunec večera, saj so 1000-glavo množico v rokovske ritme popeljali vsem dobro poznani MI2. Prepevali so vse do pol prve ure in po mnenju poslušalcev so nastop kot vedno izpeljali vrhunsko. Glasbeno presenečenje je bil kvintet Od oka. Obiskovalci so jih kljub temu, da je Šrot v prvi vrsti festival rock glasbe, odlično sprejeli in zaplesali ob zvokih narodnozabavne glasbe.  Večer se je zaključil z nastopom starih znancev festivala ŠROT, nastopili so namreč posavski rokerji Broken Arrow. Glasbeni program se je zaključil ob drugi uri, zabava pa se je nadaljevala vse tja do tretje ure zjutraj, ko so festivalski prostor zapustili tudi najvztrajnejši.

Med glasbenimi premori sta program s plesnimi točkami popestrili plesni skupini Fusion in hip hop sekcija Plesnega kluba Lukec. Na odru pa sta se več kot odlično znašla tudi voditelja Nik Škrlec in Robi Petan, ki sta skupaj nastopila prvič, vendar zagotovo ne zadnjič.

Klub posavskih študentov se še enkrat zahvaljuje vsem, ki ste kakorkoli pripomogli pri tem, da smo lahko izpeljali ŠROT. Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, medijem, zunanjim sodelavcem, v prvi vrsti pa se zahvaljujemo vam, draga publika, da ste se zabavali skupaj z nami. Festival ŠROT je za nami, organizatorji pa smo z mislimi že v drugem letu, ko bo v ponedeljek, 24. 6. 2013, na sporedu že 14. Festival za mlade ŠROT!

Vabimo pa vas tudi, da se udeležite različnih prireditev v sklopu KPŠ poletja. Potekale bodo na Bazenu Brestanica in v parku pred Valvasorjevo knjižnico v Krškem, o njih pa boste obveščeni preko naše spletne in Facebook strani ter preko medijev.

 Vaši KPŠ-jevci in KPŠ-jevke