Klub posavskih študentov, ki skrbi za pestro preživljanje prostega časa mladih v Posavju že od leta 1953 in Dijaška skupnost Posavja, ki deluje znotraj kluba, bosta tudi letos poskrbela za najbolj noro zabavo ob zaključku šolskega leta. Že 13. zapored mladi člani obeh organizacij pripravljamo Festival za mlade ŠROT, ki se bo tudi letos dogajal na ploščadi ob bazenu v Brestanici. Po lanskem rekordnem obisku, ko je s člani Prljavega Kazališta rajalo kar 1500 obiskovalcev, bodo tudi letos z vami same odlične glasbene skupine. Bogat glasbeni program pa bodo spremljali tudi nastopi posavskih plesnih skupin in različne nagradne igre.

Večerni program bodo s svojim debitantskim nastopom na ŠROT-ovem odru odprli zmagovalci tekmovanja Gimnazija ima talent, ki so ga na brežiški Gimnaziji izvedli v decembru, DOBOVSKI VRABČKI. Kot drugi bodo nastopili stari znanci posavskih odrov, rokerji Broken Arrow. Za veliko zabave in humorja bodo poskrbeli Prekmurci D’KWASCHEN RETASHY z zmagovalcem šova Big Brother Slavnih, Činčem, načelu, ki bodo zaigrali tudi svojo največjo uspešnico Rozalija, ki je nekaj mesecev nazaj obnorela celotno Slovenijo, vrhunec večera pa bo nastop legend slovenske glasbe, skupine MI2, ki s svojo preprosto, toda globoko glasbo že vrsto let navdušujejo tako staro kot mlado. Za vas pripravljamo še prav posebno glasbeno presenečenje, ki pa ostaja skrivnost.

Vstopnice bodo na voljo v predprodaji od torka, 5. 6. 2012, dalje. Cena v predprodaji znaša 7€, na dan prireditve pa 10€. Dobite jih lahko v vseh posavskih srednjih šolah (o točnih terminih prodaje boste obveščeni s strani promotorjev), na info točkah Punkt Krško in Brežice, na info točki Mladinskega centra Krško, na Bazenu Brestanica ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Nekaj vstopnic pa bomo podarili tudi v različnih nagradnih igrah, ki jih boste lahko zasledili na naši spletni strani ter Facebooku profilu, zato bodite pozorni.

Želimo vam uspešen zaključek šolskega leta in se vidimo 22. 6. 2012 ob 20. uri na že trinajstem festivalu ŠROT!