Prva novembrska sobota je za člane Kluba posavskih študentov minila v drugačnem, kar rahlo prazničnem vzdušju. Zakaj, se sprašujete?

Člani KPŠ so se v soboto zbrali na izrednem občnem zboru. Po začetnih točkah, ki so se navezovale na upravno ureditev društva – sprejel se je namreč spremenjen in posodobljen statut, ki je napisan v skladu s posodobljenimi zakoni na državni ravni – je nastopil, za večino udeležencev, bolj zanimiv del: potekale so volitve v organe Kluba posavskih študentov in volitve svetnika svetov ŠOLS in Zveze ŠKIS. Na volitvah je bilo izvoljeno novo vodstvo KPŠ, ki ga sestavljajo:

Lucijan Troha – predsednik
Tina Šoln – podpredsednica
Tilen Tibljaš – sekretar za finance
Nika Baznik – organizacijska sekretarka
Žan Imperl – predsednik DSP
Žiga Imperl – član UO
Miha Žarn – član UO
Maruša Rimc – svetnica v Svetu Zveze ŠKIS in Svetu ŠOLS

kpš_novo vodstvo_2

Izvoljen je bil tudi nov nadzorni odbor, ki ga sestavljajo Anže Podgornik, Jernej Sikošek in Simon Šoln, prav tako pa je od sobote dalje v novi sestavi tudi častno razsodišče, katerega člani so Grega Martin Glas, Maruša Podgornik in Sara Železnik.

Novo izvoljeni predsednik Kluba posavskih študentov, Lucijan Troha, je ob izvolitvi dejal, da se vsem skupaj zahvaljuje za podporo in zaupanje. Predstavil je tudi vizijo novega upravnega odbora, ki je uspešno nadaljevanje projektov, ki jih je Klub izvajal že v preteklem mandatu in prirejanje novih projektov, predvsem s področja sociale, kulture in izobraževanja. Želi si, da bo Klub spoznalo še več dijakov in študentov, ki se bodo s še večjim veseljem udeleževali najrazličnejših dogodkov, ki jih bo upravni odbor s pomočjo širše skupine aktivistov KPŠ pripravljal v mandatnem obdobju.

Po štirih letih predsedovanja Klubu se je od svoje funkcije poslovil Simon Šoln, ki je s pomočjo svoje ekipe Klub posavskih študentov reorganiziral iz oslabljene organizacije, na robu propada, v moderen študentski klub, ki deluje transparentno, je poznan okolju in dela za dobrobit študentov v lokalni skupnosti. Na tem mestu se je zahvalil vsem, ki so z njim sodelovali v preteklih štirih letih in mu pomagali pri uresničevanju zadanih ciljev. Njegova največja želja je, da bo Klub še naprej pripravljal zanimive projekte, ki bodo imeli vpliv tudi na širšo lokalno skupnost, za konec pa je poudaril, da je v svojem času delovanja na Klubu spletel veliko novih poznanstev in s sodelavci spletel trdne prijateljske vezi.

Nova ekipa pravi, da časa za počitek po sobotnem slavju ne bo. Že v prihodnjih tednih pripravljajo nove, atraktivne projekte, na katere ste seveda vsi – tako člani, kot simpatizerji in podporniki Kluba – vljudno vabljeni. Prvi dogodek se bo odvil v soboto, 28. novembra 2015, ko v goste prihaja predstavnik STA potovanja s predstavitvijo dela v tujini.

kpš_novo vodstvo