predbožični celovecPraznične lučke, stojnice s prazničnimi dobrotami, kuhanček … To so le nekatere asociacije, ki jih člani Kluba posavskih študentov povezujete s tradicionalnim KPŠ predbožičnim izletom. Za vas tudi letos pripravljamo pravljični izlet.

5. decembra se bomo odpravili v praznični Celovec. Datum si le hitro rezervirajte za to dogodivščino, podroben opis izleta pa vam posredujemo do konca tega tedna.
Prijave na izlet: http://bit.ly/1PHwxqd

Cena za člane KPŠ: 15 evrov
Cena za nečlane KPŠ: 25 evrov

Program KPŠ izleta v predbožični Celovec:

Naše predbožično popotovanje se bo pričelo ob 6.30, ko bodo na avtobus sedli prvi potniki. Odhod avtobusa iz Brežic (Gimnazija Brežice) je ob 6.30, iz Krškega (Avtobusna postaja Krško) pa 7.00. Nato bomo pot nadaljevali proti Avstriji.
Prva postaja predbožičnega izleta je razgledni stolp Pyramidenkogel v Lindnu. Stolp je umeščen dobrih 10 kilometrov iz Celovca, v občini Hodoče. Velja za najvišjo turistično atrakcijo avstrijske Koroške, s stotimi metri pa je tudi najvišji leseni razgledni stolp v Evropi. Nudi čudovit razgled na Vrbsko jezero z okolico.
Nato sledi obisk Gospe Svete, Cerkve Marijinega vnebovzetja in knežjega kamna. Za ponovitev srednješolske zgodovine – cerkev Marijinega vnebovzetja je najstarejša cerkev, zgrajena na slovenskem ozemlju, na knežjem kamnu pa so v času Karantanije ustoličevali karantanjske kneze.
Verjetno najbolj pričakovan del izleta pa je verjetno obisk centra Celovca z božičnim sejmom. Čas za kosilo, kuhano vino, ogled lučk, nakup daril na stojnicah … 🙂

2015_predbožični izlet_program
Vse popotnike čaka tudi vrečka presenečenja! 😉

–> OBVEZNO: S seboj morate nujno imeti osebni dokument (osebna izkaznica/potni list). <–

KPŠ na lepše gre! 😉

0