528538_3688849975820_1112322383_3585156_118889604_nV soboto, 28. 4. 2012, je v črnomaljski športni dvorani potekalo finale tekmovanja ŠKISgol. V finale se je po dveh regijskih turnirjih uvrstilo 8 ekip iz celotne Slovenije – Klub ptujskih študentov, Študentski klub Sevnica, Društvo študentov Brežice, Klub zgornjesavinjskih študentov, Klub študentov šmarješke fare, Klub škofjeloških študentov, Klub posavskih študentov in Klub radovljiških študentov 1, vendar slednjih na finale ni bilo. Po uvodnem žrebu so ekipe razvrstili v dve skupini in tekmovanje se je lahko pričelo. Prvo tekmo so KPŠ-jevci odigrali proti drugim KPŠ-jevcem na tekmovanju, ki pa so prihajali iz Ptuja. Po napeti in izredno izenačeni tekmi, ki je postregla z veliko priložnostmi na obeh straneh, so z rezultatom 1:0 slavili Krčani.

Drugo tekmo v skupinskem delu so odigrali proti študentom iz Škofje Loke, ki so jih po odlični igri premagali z rezultatom 2:0. Tretja tekma je bila hkrati tudi lokalni derbi, saj sta se pomerili ekipi KPŠ in DŠB. Kljub temu, da so bili Brežičani že obsojeni na izpad, pa so v njihovi zadnji tekmi prikazali več kot odlično igro. V prvem polčasu so se nasprotnikom iz Krškega več kot odlično upirali, a so jih KPŠ-jevci v drugem delu igre popolnoma nadigrali in slavili z rezultatom 3:0. V polfinale so se uvrstili kot prva ekipa v skupini, tako da so se nato pomerili z drugouvrščenimi v drugi skupini.

Prvi polfinalni par sta bili ekipi iz Sevnice in Ptuja. Zasluženo so zmagali so prvi, končni rezultat tekme pa je bil 1:0. V drugem polfinalu so se KPŠ-jevci spopadli s študentskim klubom KZSŠ. Tekma, ki je bila zelo napeta, dramatična in je postregla z mnogimi preobrati na obeh straneh, je v finale z rezultatom 2:1 popeljala Krčane.

Finalni obračun je zopet postregel s posavskim derbijem, le da so se tokrat moči pomerili študenti iz Krškega in Sevnice. Ekipi sta bili sprva zelo izenačeni, igralci so imeli veliko žal neizkoriščenih priložnosti, večkrat pa sta se izkazala tudi oba vratarja. KPŠ ekipa je imela kot edina ekipa na tribuni tudi svoje navijače, ki so v finalu svoje nogometaše več kot odlično podpirali z navijanjem na ves glas. Prvi del tekme je minil brez zadetka, v drugem polčasu pa so bili Krčani uspešni kar štirikrat, kar jih je zasluženo pripeljalo do naslova prvaka v ŠKISgol-u!

Nogometaši KPŠ- so se zmage na turnirju izredno razveselili. Najprej so se zahvalili svojim navijačem, ki so jih podpirali skozi celotno sezono, nato pa so prejeli medalje in velik pokal za prvo mesto. Tudi pokal za najboljšega igralca prvenstva je odromal v roke KPŠ-ja, prejel ga je namreč Mitja Drame.

Ekipo KPŠ v tekmovanju ŠKISGOL so sestavljali: Gregor Umek, Matej Kranjčevič, Luka Koprivnjak, Damjan Kos, Domen Krnc, Mitja Drame, Denis Govekar, Filip Omerzu inUroš Jeke.

Fotografije v galeriji!