mkf2V soboto, 26. 5. 2012, se je v starem mestnem jedru po štiriletnem premoru v organizaciji Mladinskega centra Krško, Kluba posavskih študentov in KUD But ‘n’ hrupn, v sklopu praznika občine Krško dogajal Mladinski kulturni festival. Ulica skozi staro mestno jedro je bila zaprta od sedme ure zjutraj. Prireditev je potekala čez ves dan, zjutraj se je v parku pred knjižnico odvijala Alter eko tržnica, na ulici pa je bilo poskrbljeno za animacijo najmlajših. V popoldanskih urah je na odru nastopil Peter Dirnbek, videli pa smo lahko tudi predstavo potujočega cirkusa pod vodstvom domačina Nika Škrleca, nekatere cirkuške trike pa so kasneje v parku lahko poizkusili tudi obiskovalci.

Večerni del programa so zaznamovali zvoki akustičnih kitar, pričel pa ga je dvojec Marshmellow. Sledil je nastop Tinkare Kovač, ki je razgrel čedalje večjo množico ljudi, ob 23. uri pa je na oder stopil težko pričakovani Vlado Kreslin. Ob skladbah, kot so Nekega jutra, ko se zdani, Je v Šiški še kaj odprtega, Preko Mure, Preko Drave, in drugih je skoraj tristo glavo množico zabaval vse do pol ene ure, ko se je prireditev zaključila.

Organizatorji se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, nastopajočim, sponzorjem ter seveda sosedom, ki so podprli izvedbo projekta. Se vidimo naslednje leto!

Fotografije v galeriji.