Draga študentka, dragi študent! O, hej dijakinja, hej dijak!

Kako kaj v teh dneh? Šolanje na daljavo gre? Kako je (spet) biti doma, po tem, ko si že tri leta živel na svojem v Ljubljani ali Mariboru? Kdo te bolj jezi, oče ali mama? Nekateri pravijo, da bodo s svojimi brati in sestrami po koncu karantene postali najboljši prijatelji, čeprav se prej niso marali. A že pogrešaš prijatelje in petkova piva v Štiblcu? So se druženja preselila na spletne platforme ali končno uživaš v večjem miru kot do sedaj in misli prepuščaš domišljiji? Več bereš ali več spiš? A je na Netflixu kaj novega?

Ker vemo, da se v tem času najde več časa za pisanje in tipkanje, pa tudi svoje misli je včasih fino
preliti na papir ali v wordov dokument, smo za vas pripravili prav poseben natečaj.

Navodila za pripravo zapisov

Žanrsko in tematsko razpis ustvarjalca ne omejuje. Lahko pripravite blog zapis, zapis iz dnevnika, daljše razmišljanje, kolumno, gloso, poglavje iz vašega prihajajočega romana, dopisovanje med prijatelji, tudi poezijo z veseljem sprejmemo. Zapis je lahko sanjarjenje o boljšem svetu, polemična razprava, opis vašega dne ali karkoli drugega vam pade na pamet. Edini merili sta: zapis mora imeti naslov, dolg pa mora biti vsaj 300 besed. Če boste poslali pesem ali več teh, mora biti skupna dolžina vsaj 150 besed. Priporočljivo je, da zraven pošljete še fotografijo, ki jo bomo uporabili pri objavi na spletni strani in zborniku.

Kdo lahko sodeluje?

V natečaju lahko sodelujete vsi študenti in dijaki, ki živite na območju UE Krško (občina Krško in Kostanjevica na Krki) in ste člani Kluba posavskih študentov. Če ste se že včlanili, pri prijavi zapišite člansko številko, ki je navedena na vaši članski izkaznici, tisti, ki pa še niste, pa: skenirajte aktualno potrdilo o vpisu in izpolnite pristopno izjavo, ki jo najdete na naši spletni strani.

Pomembno

Da pa natečaj ne bo samo premagovanje dolgčasa v času koronavirusa, bo to nagradni natečaj!

Komisija (štirje člani Upravnega odbora) bo ocenila prispele zapise, ki bodo na naš naslov prišli do 20. maja 2020 in med njimi izbrala zmagovalno trojico.

0
1. mesto
0
2. mesto
0
3. mesto

Pri ocenjevanju bodo v poštev prišli tudi všečki, ki jih bodo udeleženci zbirali na naši spletni strani, v razdelku Karantenski blog. Potencialni udeleženci skušajte upoštevati, da prej kot pošljete zapis, več všečkov lahko zberete.

Vsa prispela dela bodo po koncu natečaja zbrana v zborniku, ki ga bodo prejeli vsi naši člani in partnerji KPŠ, na voljo pa bo tudi na naši infotočki.

Kam pošljete?

Zapise pošljite na: info@kps-on.net .

Natečaj je odprt od danes pa do 20. maja 2020. Prispele izdelke bomo objavljali sproti na naši spletni strani v razdelku Karantenski blog.

Prijava na natečaj mora vsebovati:

  • Ime in priimek

  • Člansko številko ali vse potrebno za včlanitev v Klub posavskih študentov;

  • Psevdonim, če ne želite, da je zapis objavljen z vašim pravim imenom;

  • Privolitev, da dovoljujete objavo na spletni strani in v zborniku

    S pošiljanjem prijave na natečaj KPŠ Karantenski blog soglašam, da lahko vodstvo natečaja moj izdelek objavi na njihovi spletni strani in v zborniku.

  • Zapis v .doc obliki

  • Fotografijo, ki ste jo izbrali kot tisto, ki bi spremljala vaš zapis (upoštevajte avtorske pravice; če pošljete svojo fotografijo, to ustrezno zapišite, če pošiljate fotografijo, ki jo je naredil kdo od vaših prijateljev, to ustrezno navedite in se pred tem z njim dogovorite, da jo lahko uporabite; če nimate primerne fotografije, jo lahko poiščete na spletu na portalih, kjer omogočajo dostop do brezplačnih fotografij – npr. Pexels, Pixabay …)

Za dodatne informacije glede natečaja smo na voljo na zgoraj navedenem naslovu, sedaj pa hitro, nabrusite peresa ali očistite tipkovnice, pa veselo na delo!