V soboto, 12. 12. 2015, se bo Klub posavskih študentov spremenil v pravo pravljično deželo!
 
DAN ODPRTIH VRAT DIY LAB-a
Od 10. ure zjutraj dalje ste vabljeni na ogled DIY LAB-a, ki je najnovejša pridobitev Kluba posavskih študentov. DIY LAB se nahaja v kleti MC Krško, v njem pa najdete 3D printer in ostale pripomočke, ki jih z veseljem uporabljajo navdušenci nad elektroniko in tehniko.
DIY LAB
DELAVNICA IZDELOVANJA PRAZNIČNIH OKRASKOV
Vzporedno bo potekala tudi delavnica izdelovanja prazničnih okraskov. Z okraski bomo v večernih urah okrasili KPŠ smrečico, nekaj pa jih boste lahko odnesli tudi domov.

PRAZNIČNA KUHARSKA DELAVNICA z Mašo Žveglič Poljšak
Ob 15. uri popoldne se bo dogajanje preselilo v kuhinjo Hostla MC Krško, kjer bo potekala zadnja kuharska delavnica v letošnjem letu, ki bo praznično obarvana. Pod vodstvom Maše Žveglič Poljšak, ki v prostem času ustvarja čudovite kreacije, ki jih lahko seveda pojemo, bomo pripravili praznične piškote: medenjake, čokoladne razpokance in tribarvne pudingove piškote. Če smo letošnje kuharske delavnice začeli s pripravo tradicionalne KPŠ jedi – kiflov, se spodobi, da jih pripravimo tudi na zadnji delavnici; le da bodo tokrat obarvani praznično. Za konec pa bomo Maši pomagali pripraviti še slastno praznično čokolado torto. Vabljeni k udeležbi, saj boste znanja, pridobljena na delavnici, lahko uporabili pri pripravi posladka po božični večerji.
Več o Maši in njenih kuharskih podvigih pa si lahko preberete tu: http://slascicarka.blogspot.si/
2015_12_12_Kuharska delavnica_3

Foto: Arhiv Maše Žveglič Poljšak

OKRASITEV SMREČICE, PRIŽIG KPŠ LUČK IN KUHANČEK
Praznično pa bo tudi v večernih urah. Ko bodo pripravljeni okraski in bo po Mladinskem centru Krško že dišalo po prazničnih dobrotah, bomo pričeli z večernim delom. Najprej bomo okrasili smrečico in ob 21.00 prižgali praznične KPŠ luči, manjkala ne bo niti praznična pijača – kuhanček! Če bomo pridni, se bo oglasil tudi Božiček s presenečenji za najbolj pridne!
2015_12_12_Smreka
Vabljeni, da se nam 12. 12. 2015 pridružite v pravljični KPŠ deželi! 🙂
 
P.s.: Celotno dogajanje je BREZPLAČNO, vstopnina je le praznično razpoloženje in veliko dobre volje! 😉
P.s._2: Povabite tudi svoje prijatelje! 🙂