V petek se je s koncertom Maje in Robija v Mladinskem centru Krško pričel Mladinski kulturni festival, ki letos nastopa pod sloganom najslajši del maja. Festival, ki letos v organizaciji Kluba posavskih študentov sicer poteka že petič, letos prvič ponuja kar devetdnevno dogajanje.

Poleg petkovega koncerta še pestro dogajanje v soboto in nedeljo

Dogajanje se je nadaljevalo v soboto, ko je najmlajše z domiselnimi čarovnijami zabaval čarodej, malo starejši pa se družili na popoldnevu družabnih iger. Sobotno dogajanje so zaključili Adrijana, Matjaž, Robi in Darko, ki so z nežnimi akustičnimi melodijami v dvorano Mladinskega centra pričarali romantično razpoloženje. Nedeljsko dogajanje pa je bilo namenjeno sprostitvi pred prihajajočim tednom, saj je v prostorih Vitanove potekala osnovna delavnica joge.

Živahno bo tudi med tednom

TEDENSKI PROGRAM

Po pestrem dogajanju pretekli konec tedna, se danes festivalsko dogajanje nadaljuje s turnirjem v igranju Fife, ki se bo pričel ob 18. uri v kavarni Vanilija. Torek bo namenjen otrokom, dogajanje pa bo prevzela Valvasorjeva knjižnica Krško, ki ob 17. uri vabi na ustvarjalno pravljično urico v prostore mladinskega oddelka knjižnice. V sredo bo dogajanje v jutranjih urah potekalo na Fakulteti za energetiko, kjer študentski svet za študente prireja zdrav zajtrk. Večerni del bo potekal v Mladinskem centru Krško in obeta potovanje po svetu. V goste prihaja Simon Marčič, sicer asistent na Fakulteti za energetiko, v prostem času pa tudi navdušen motociklist. Predstavil bo svojo izkušnjo z dirko po Abu Dhabiju, s seboj pa bo pripeljal tudi motor, ki ga bodo obiskovalci lahko preizkusili.

Četrtkovo dogajanje bo potekalo na igrišču za Fakulteto za energetiko in na fakulteti. Ob 14. uri se prične kuharsko tekmovanje energetikov, ob 16. uri pa v goste prihaja Anže Šoštarič, bivši tekmovalcev v šovu Gostilna išče šefa, ki bo obiskovalce seznanil s tem, kako nastane pivo. Po predavanju sledi tudi degustacija domačega piva.

Petkovo dogajanje bo potekalo na dveh lokacijah. Klub posavskih študentov v sodelovanju z Valvasorjevo knjižnico v prostorih knjižnice vabi na literarni večer s pisateljem Lenartom Zajcem. Ob pol devetih pa se dogajanje ponovno seli v prostore Mladinskega centra Krško, kjer bo poskrbljeno za veliko količino črnega humorja. V goste prihajajo stand up komiki Gašper Bergant, Jernej Celec in Marko Žerjal.

V soboto zaključek letošnjega Mladinskega kulturnega festivala

Sobotno dogajanje bo potekalo na ulici starega mestnega jedra Krškega. Dogajanje se bo s 6. posavskim festivalom prostovoljstva in tržnico društev pričelo že ob 10. uri, pestro pa bo čez cel dan. V večernih urah nas čakata kar dva koncerta. Oder Mladinskega kulturnega festivala bodo ogreli člani mlade skupine Seul Océan, za njimi pa bodo nastopili člani skupine Hamo & Tribute 2 Love na čelu z zmagovalcem Slovenske popevke leta 2012.

Mladinski kulturni festival tudi z dobrodelno noto

Letošnji Mladinski kulturni festival se ponaša tudi z dobrodelno noto. V času festivalskega dogajanja, pa vse do 26. maja 2016, lahko v tajništvu Fakultete za energetiko oddate prostovoljne prispevke, celoten izkupiček pa bo namenjen kritju stroškov bivanja in študija socialno ogroženih študentov Fakultete za energetiko. Prostovoljne prispevke pa boste lahko oddali tudi v popoldanskem programu sobotnega dogajanja, ko bodo aktivisti Kluba posavskih študentov pripravili dobrodelni bograč.

2016_5_17_DOBRODELNOST