Če verjamete ali ne, ko smo napovedovali SemesterFest in obetali najbolj nor žur v Posavju, smo se malce hecali in vas po marketinški poti hoteli 18. 1. 2013 pripeljati v krški Mladinski center. Niti sanjalo se nam ni, da bo udeležba tako množična in da se boste vsi – tako dijaki kot tudi študentje na našem žuru tako noro zabavali, kot ste se!

SemesterFest se je letos kot projekt Dijaške skupnosti Posavja dogajal drugič. Prvič smo ga umestili v brežiško okolje, letos pa smo se odločili, da ga pripravimo kar na našem domu, v Mladinskem centru Krško. K sodelovanju smo povabili Zlatka in Optimiste, ki so se našem vabilu prijazno odzvali in vas zabavali vse tja do prve  ure ponoči, ko se je dogodek žal moral končati. Po izjavah nekaterih punc, ki do tedaj niso poznale nobene pesmi, ki jo izvaja Zlatko, je dogodek uspel v polnem pomenu besede. »Res smo se zabavale in povemo vam še nekaj; Zlatko je car! Upamo, da ga na kmalu spet pripeljete na kak dogodek!« Seveda nam je to vlilo mnogo samozavesti in predvsem volje, da bomo tudi v prihodnje organizirali dogodke za dijake!

V sklopu SemesterFesta 2013 pa je potekal tudi predizbor za ŠROT. Saj vsi poznate ŠROT, ne? To je dogodek, ki ga naši mentorji iz Kluba posavskih študentov (seveda z našo pomočjo!) vsako leto organizirajo ob koncu šolskega leta. Že vrsto let se tako okoli 24. junija družimo na ploščadi Bazena Brestanica. Ker pa želimo, da se poleg večjih izvajalcev širši posavski in dolenjski publiki predstavijo tudi odlične lokalne zasedbe, smo letos razpisali predizbor za predskupino. Odziv je bil večji od pričakovanega, saj smo na žalost ( L ) morali zavrniti kar nekaj glasbenih skupin. Tako sta za nastop pomerili dve skupini – Sedukt in Good Vibrations. Po preštetju glasovnic in oceni strokovne komisije, ki sta jo sestavljala dva vrhunska mlada glasbenika, je zmaga odšla v roke članov zasedbe Good Vibrations. Vendar razlika med skupinama ni bila velika in obljubimo vam, da boste tudi Seduktovce še slišali na odru naših festivalov!

 

Še enkrat se vsem zahvaljujemo za obisk in podporo, resnično upamo, da ste se zabavali in na najboljši možni način zaključili prvo ocenjevalno obdobje. Sedaj pa hitro v učbenike, da na koncu šolskega leta ne bo popravcev in bomo tako skupaj žurali na 14. Festivalu za mlade ŠROT!

Vaši DSP-jevci

Fotke iz dogodka pa si lahko ogledate na naši Facebook strani!

0