Klub koroških študentov (KKŠ) 14. in 15. avgusta v vodnem parku Radlje ob Dravi že četrto leto zapored organizira tradicionalni KKŠ Summer FEST, največji glasbeni festival na Koroškem. Dogodek bo v dveh dneh ponudil pestro in atraktivno dnevno dogajanje ter večerne koncerte s priznanimi glasbenimi izvajalci. Organizatorji pričakujejo množično udeležbo obiskovalcev iz celotne Slovenije, prav tako tudi goste iz tujine. Več o dogodku na www.kksfest.si.

banner kkšPRIZORIŠČE
Dvodnevni glasbeni festival vsako leto znova pridobiva na svoji tradiciji in prepoznavnosti, letos pa bo 14. in 15. avgusta prvič potekal v vodnem parku Radlje ob Dravi, ki je prvo naravno kopalno jezero v Sloveniji. Odločitev za teritorialni premik festivala je padla na osnovi enakomernega prirejanja dogodkov KKŠ-ja v vseh koroških občinah, poleg tega pa sta občina Radlje ob Dravi in javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi kot upravitelja prizorišča v veliko pomoč pri sami organizaciji dogodka. Vodni park Radlje ob Dravi predstavlja prvo naravno kopalno jezero v Sloveniji. Skupna velikost kopališča je 10.220 m2, od tega omogoča kopalno jezero cca. 2000 m2 plavalnih površin. Ostala površina predstavlja kopni del, kjer so plaža, pripadajoči objekt z garderobami, sanitarijami in tuši ter gostinski lokal. V neposredni bližini kopališča sta tudi igrišči za odbojko na mivki in nogomet.

VEČERNI PROGRAM
Letos se bodo na večernem odru KKŠ Summer FEST-a zvrstili tako uveljavljeni domači glasbeniki kot tudi priznani glasbeni ustvarjalci iz tujine. Prvi imeni festivala sta tokrat hrvaški glasbenik Tony Cetinski in Magnifico, nastopili pa bodo tudi: Tabu, Muff, Zablujena generacija, GoGs, Antioksidanti, Greg & Domine in The Sticky Licks.

DNEVNO DOGAJANJE
Poleg večernega bo prav tako poskrbljeno tudi za dnevno dogajanje. Zagotovo je prva atrakcija letošnjega festivala bungee jumping, udeleženci KKŠ Summer FEST-a pa se bodo lahko pomerili še v odbojki na mivki, zorbing nogometu, beerpongu in vleki vrvi. Za še bolj mokro dnevno dogajanje bosta poskrbela slip ‘n’ slide ter borba z vodnimi pištolami. Tekom dneva bo na kopališču vseskozi potekala zabava z DJ-ji.

PREVOZ IN KAMPIRANJE
Organizatorji bodo poskrbeli za organiziran prevoz na festival in iz njega. Kampiranje je ob nakupu eno- ali dvodnevne festivalske vstopnice brezplačno! Kamp bo posebej označen in bo v neposredni bližini dogajanja. Možnost kampiranja za približno 300 šotorov.

Klub koroških študentov, sprosti.se

0