Bruci in brucke, ki se v študijskem letu 2012 / 2013 prvič odpravljate na študij na fakulteto, si lahko od 1. septembra dalje uredite vse potrebno za uveljavljanje pravice do

subvencionirane študentske prehrane, po domače “študentskih bonov.” Prav tako lahko študentje, ki ste se že vpisali v višje letnike, podaljšate svoj status.

Bruci se boste morali odpraviti na spletno stran www.studentska-prehrana.si, kjer se

boste vpisali v sistem študentske prehrane in registrirali svoj mobilni telefon. Z aktivacijsko kodo se boste nato odpravili v eno izmed točk SŠP (nam najbližja je v Punktu v Brežicah), kjer boste s potrdilom o vpisu dokončali prijavo v sistem subvencionirane študentske prehrane in izbrali način identifikacije pri koriščenju subvencij. Na voljo je koriščenje preko mobilnega telefona, kjer se identificirate s telefonsko številko (SIM kartico lahko uporabite v drugem telefonu in še vedno koristite bone!), kar je brezplačno, lahko pa si naročite posebno kartico (ki je podobna Urbani), ki stane 15 EUR.

Za konec še nekaj osnovnih pravil pri koriščenju subvencionirane študentske prehrane:

  1. Na dan lahko porabiš dva bona, med posameznim koriščenjem morajo preteči 4 ure.
  2. Bone je mogoče koristiti med 8. in 20. uro.
  3. Pri koriščenju bona se je potrebno identificirati z osebnim dokumentom ali študentsko izkaznico.
  4. Študentski boni niso prenosljivi med osebami. V primeru inšpekcijskega pregleda pri ponudniku prehrane lahko ostaneš brez pravice do subvencij!
  5. Vsak mesec dobiš toliko subvencij, kot ima mesec delovnih dni. Po treh mesecih se ti neporabljene subvencije za prvi mesec izbrišejo (vendar pa v praksi v istem trenutku dobiš nove subvencije, zato boš v primeru, da na bone ne ješ velikokrat, vsakega prvega v mesecu imel okoli 60 subvencij)

Na spletni strani študentske prehrane je mogoče preveriti seznam ponudnikov, kakor tudi čas koriščenja zadnje subvencije ter lokacijo koriščenja subvencij tekočega meseca.

V kolikor imaš še dodatna vprašanja glede študentske prehrane ali pa česa ne razumeš, se lahko vedno obrneš na nas preko elektronske pošte, telefona ali pa nas obiščeš v info točki v MC Krško. V Klubu posavskih študentov ti želimo dober tek!