Škisova tržnica, največja enodnevna prireditev za mlade na prostem v Sloveniji, bo to jesen že tretjič zaživela v Mariboru. Škisova tržnica Maribor bo svoja vrata odprla v sredo, 3. oktobra 2012 ob 12:00, na platojih mariborske tržnice. Zveza ŠKIS in študentski klubi Slovenije bodo tudi tokrat poskrbeli za atraktivno predstavitev svojih krajev in kulture ter na ta način omogočili enkratno doživetje Slovenije v malem. Škisova tržnica Maribor bo kot že tradicionalno ekološko obarvana, saj se bodo odpadki ločevali sproti, poskrbljeno pa bo tudi za njihovo reciklažo.
Na tržnici bomo prisotni tudi KPŠjevci, na naši stojnici se boste lahko pomerili v zanimivih nagradnih igrah, se fotografirali z našo maskoto Posavskim Kiflom, poskusili posavske kulinarične posebnosti (Cviček, kifli, …) in se včlanili v klub ali podaljšali svoje članstvo. Vsi ki boste prinesli originalno potrdilo o vpisu, boste prejeli majhno darilce.

 

Že tradicionalno se bo Škisova tržnica Maribor pričela v prvem tednu študijskega leta, in sicer v sredo, 3. oktobra 2012, na platojih mariborske tržnice. Svoja vrata bo odprla ob 12:00, obiskovalcem pa bodo na ogled skrbno pripravljene stojnice študentskih klubov, ki bodo na ta način predstavljali kulinariko in običaje svojih krajev. Po uradni otvoritvi ob 12:30  bo dogajanje popestreno z igrami med študentskimi klubi, nastopi mladih ustvarjalcev ter animacijo za vse obiskovalce. Tako bomo v kulturnem popoldanskem delu srečali vsa slovenska narečja, okusili tradicionalne domače jedi iz vseh krajev ter se zabavali ob spremljajočem programu.

V večernem koncertnem delu, ki se bo pričel ob 18:00, bodo na glavnem odru nastopili Arthem, Wrong Moose, Ana Pupedan in S.A.R.S. Na spodnjem platoju, ki bo posvečen elektronski glasbi pa nas bodo zabavali Alex Cvetkov, Angel Anx in Danza Macabra. Dogajanje bo potekalo vse do 01:00, ko se bo prireditev tudi zaključila. Po zaključki prireditve bodo še naprej potekale zabave v treh znanih mariborskih klubih, in sicer v KMŠ-ju, Klubu 55 ter na Štuku.

Mladi bomo tudi tokrat poskrbeli za pravilno ravnanje z odpadki, ki jih bomo sproti ločevali in odnašali do zbirnih mest, kjer jih bodo reciklirali.