Le še trije dnevi nas ločijo do petka, 22. junija, ko se bo ob 20.00 na Bazenu Brestanica začel 19. Festival za mlade ŠROT. V letošnje poletje nas bodo na velikem festivalskem odru popeljali Magnifico, Help! A Beatles Tribute, D’ NeeB in The Mint. Vstopnice po predprodajni ceni 7 € so na voljo le še do 21. 6. 2018, na prizorišče pa se bo tudi letos mogoče pripeljati z brezplačnim avtobusom.

Kaj še prinaša ŠROT 2018? – Dobrodelno noto.

Največji enodnevni festival v Posavju s svojim sloganom Prijateljstvo. Glasba. Poletje. spominja na to, kako pomembno je, da tudi v današnjem času, ko smo neprestano vpeti v digitalni svet, najdemo čas za prijatelje in se skupaj odklopimo od e-življenja.

Klub posavskih študentov že od decembra lani z akcijo Analogni spomin za dober namen opozarja prav na to – pomembnost medosebnega stika. V sklopu dobrodelnih akcij, kjer s pomočjo polaroidnih fotografij zbirajo prostovoljne prispevke, ki jih nato v celoti namenijo v dobrodelne namene, bodo v petek na ŠROT-u nadaljevali s podporo glasbeno-dobrodelnemu projektu »20 za 20« znanega slovenskega bobnarja Marka Soršaka – Sokija.

Vabljeni, da na dogodku poiščete foto kotiček in v zameno za prostovoljni prispevek domov odnesete neminljiv spomin na letošnji Festival za mlade ŠROT, hkrati pa preko ekipe glavnega organizatorja festivala – Kluba posavskih študentov pripomorete k obuditvi glasbene scene v Krškem.

Vstopnice

Po predprodajni ceni 7 € so na voljo samo še do četrtka, 21. junija 2018 na predprodajnih mestih (Bazen Brestanica, Mladinski center Krško, Štiblc bar, BIT Brežice in PLATZ v Sevnici) ter prodajnih mestih Eventim, na dan dogodka pa bodo vstopnice po ceni 10 € na voljo pri vhodu na prizorišče.

Brezplačni ŠROTBUS

Na dogodek se boste iz Krškega lahko pripeljali z brezplačnim ŠROTBUS-om, ki bo iz avtobusne postaje Krško odpeljal ob 20.00, 21.00 in 22.00, prav tako pa bo po koncu prireditve poskrbel za brezskrbno vožnjo domov ob 1.00, 2.00 in 3.00.

Parkirišča

Za vse, ki se boste na festival pripeljali z lastnim prevozom, bodo urejena tri brezplačna parkirišča v neposredni bližini prizorišča. Organizatorji opozarjajo na spremenjeno prometno strategijo in pozivajo vse obiskovalce, da na prizorišče pridejo čim prej, saj je število parkirnih mest omejeno.