Človek je po svoji naravi družabno bitje in o tem je pred več kot dvema tisočletjema govoril že Aristotel. Danes se na nek način sicer vsi zavedamo pomena prijateljev, a se nam ob hitrem življenjskem tempu vse premalokrat uspe resnično ustaviti in si vzeti čas za druženje. Zdi se, da živimo v času, ko prijateljstva »negujemo« le še z nekaj izmenjanimi besedami preko družbenih omrežij. Z namenom pokazati, da je tisto, kar v resnici šteje, še vedno pristen stik, smo organizatorji Festivala za mlade ŠROT v soboto, 9. 6. 2018, polepšali dan Krčankam in Krčanom.

Festival za mlade ŠROT, ki ga Klub posavskih študentov 22. junija ob 20.00 na Bazenu Brestanica organizira že 19. zapored, je dogodek, ki vsako leto pritegne približno tisoč mladih, željnih druženja in zabave. V zadnjem času se ga je malce prijelo mišljenje, da gre za dogodek, ki je namenjen zgolj mladim. Z letošnjim programom si prizadevamo ta stereotip preseči. Festival za mlade ŠROT 2018 gradimo na sloganu Prijateljstvo. Glasba. Poletje. S pojmi, ki najbolje opišejo dogodek in hkrati niso pogojeni s starostjo, želimo privabiti tudi več Posavcev, mladih po srcu.

V sodelovanju s Cvetličarno Lilija smo v soboto tako izvedli akcijo deljenja rož s posvetilom: »Življenje je boljše z dobrimi prijatelji, Festival za mlade ŠROT prav tako!« smo tako poskušali dogodek približati tudi posavski populaciji, ki ni vpeta v življenje na družbenih omrežjih.