Po napornih dveh tednih pred koncem prvega ocenjevalnega obdobja je prišel čas tudi za zabavo in sprostitev. Dijaki so si po neprespanih nočeh in dnevih polnih stresa končno lahko malo oddahnili in sprostili svoje možganske celice.
Člani Dijaške skupnosti Posavja smo letos organizirali že 3. SemesterFest, ki se je odvijal v soboto, 17. 1. 2015, v dvorani Mladinskega centra v Krškem.

DSC_0132Točno ob deveti uri je oder zatresla prva izmed dveh skupin, ki sta se potegovali za nastop na Festivalu za mlade Šrot, Ice on Fire. Simpatični najstniki iz Novega mesta so nam postregli z rock in punk hiti, zaigrali pa so tudi nekaj svojih avtorskih pesmi. Štiričlanska zasedba je takoj prevzela poslušalce, saj jih je nekaj že predčasno oddalo svoje glasovnice.

DSC_0154
Sledila je domača skupina Milkshake, bolj poznana tudi kot Ansambel Mateja Humarja, ki deluje v okviru Glasbene šole Popsi, ter postregla s popularnimi skladbami, ki so marsikoga pripravile tudi do petja in plesa ter seveda do oddaje glasovnic.

DSC_0257
Medtem ko so člani Dijaške skupnosti Posavja preštevali glasove, pa so oder že zavzeli fantje iz skupine CoverLover in ohranili dobro vzdušje v dvorani mladinskega centra. Sledila je razglasitev zmagovalcev, ki jih je razglasil kar pevec CoverLover-jev. Presenetljivo so zmagali Novomeščani, Ice on Fire, in si s tem prislužili nastop kot predskupina na Festivalu za mlade Šrot ter denarno nagrado.

DSC_0303
Za prijetno vzdušje pa smo skrbeli tudi DSP-jevci ter okrasili našo info točko, kjer je vsak, ki je prinesel potrdilo o šolanju, dobil majhno darilce.
Dijaki so koncert zapustili nasmejanih obrazov ter si vsekakor pridobili novih moči za drugo ocenjevalno obdobje, ki že nestrpno trka na vrata.

Valentina Žabkar, DSP
Foto: Nika Baznik

DSC_0322DSC_0305