Šolsko leto se bliža koncu, študenti se že pospešeno pripravljajo na izpitno obdobje, temperature pa so se že povzpele na raven poletnih … Kakor vse poti vodijo v Rim, bodo čez malo več kot mesec dni, ko se bomo podpisali pod šolsko leto 2017/2018, vse poti vodile na na Bazen Brestanica, kjer bo 22. 6. 2018 potekal Festival za mlade ŠROT. Prijateljstvo, druženje, zabava, poletje in glasba so besede, ki najboljše opišejo festival, ki bo na brestaniški plaži letos potekal že 19. zapored.

Letos smo poskrbeli še za posebej vrhunski in odmeven glasbeni program, saj glavni organizator dogodka Klub posavskih študentov v letošnjem letu obeležuje 65-letnico delovanja in združevanja posavskih študentov pod eno streho. Na brestaniško plažo tako prihaja Charlatan De Balkan, eden najuspešnejših in najprepoznavnejših slovenskih glasbenikov vseh časov, Magnifico! Za vrhunec večera bodo zbrano množico ogreli člani zasedb The Mint, ki so si nastop na festivalu priborili na Semesterfestu, ki ga je v februarju organizirala Dijaška skupnost Posavja in dolenjsko-posavska zasedba D’Neeb, avtorji himne enega največji študentskih festivalov v Sloveniji – ŠVIC in vsestransko dejavni glasbeni talenti. Za zabavo, ki bo trajala dolgo v noč, pa bodo s hiti, ki svetovno populacijo spremljajo že od 60. let dalje, poskrbeli člani skupine Help! A Beatles Tribute, ki v svetovnem merilu slovijo kot ena najboljših tribute skupin legendarnih Beatlov.

Vstopnice so že dostopne na spletni strani in prodajnih mestih Eventima po ceni 5 € (omejeno število) in dalje 7 €. Že ta teden pa bodo v Posavju potekale tudi štiri predprodaje, kjer bodo vstopnice prav tako na voljo po 5 €, vendar zgolj omejeno število.

ŠC KRŠKO-SEVNICA: četrtek, 17. 5. med 9.30 in 11.00
GIMNAZIJA BREŽICE: petek, 18. 5. med 10.25 in 10.55 (glavni odmor)
ŽELEZNIŠKA POSTAJA KRŠKO: petek, 18. 5. med 17.00 in 19.00
QLANDIJA KRŠKO: sobota, 19. 5. med 8.00 in 11.00

Zagotovite si vstopnico za največji dogodek za mlade v Posavju pravočasno, saj ga letos res ne gre zamuditi!