Že Nietzsche je dejal, da bi bilo življenje brez glasbe ena sama napaka. Glasba je okoli nas vseskozi in je eden ključnih dejavnikov družbenega življenja. Festival za mlade ŠROT s svojim sloganom Prijateljstvo. Glasba. Poletje. spominja na to, kako pomembno je, da se tudi v današnjem času, ko je naše življenje prepredeno z digitalnimi tehnologijami, najdemo čas za prijatelje in se skupaj odklopimo od e-življenja. Klub posavskih študentov že od decembra lani z akcijo Analogni spomin za dober namen opozarja prav na to – pomembnost medosebnega stika in z njo nadaljuje že to soboto na Mi(kk)ro beer festu v starem mestnem jedru Krškega.

Analogni spomin za dober namen je sklop dobrodelnih akcij, kjer s pomočjo polaroidnih fotografij zbira prostovoljne prispevke, ki jih nato v celoti nameni v dobrodelne namene. Tako so v sklopu akcije že obdarili deklico Zalo s Senovega, v začetku letošnjega leta pa so na poti do uresničitve cilja pomagali Humanitarno-medicinski odpravi v Zambijo. »Tokrat se pridružujemo glasbeno-dobrodelnemu projektu 20 za 20 znanega slovenskega bobnarja Marka Soršaka – Sokija. Za sodelovanje smo se odločili, ker kot organizatorji raznolikih dogodkov na lokalni sceni v Posavju opažamo upad mladih glasbenih skupin. Cilj je, da z zbranimi sredstvi obdarimo dve posavski osnovni šoli in tako mladim nadobudnežem omogočimo aktivno (po)ustvarjanje glasbe kar v šolski sredini. Sredstva bomo zbirali na različnih dogodkih, zaključek sodelovanja pa načrtujemo na Mladinskem kulturnem festivalu,« pojasnjuje Tina Šoln, predsednica Kluba posavskih študentov.

V soboto, 26. maja 2018, bo tako v starem mestnem jedru Krškega že drugič potekal Mi(kk)ro beer fest, kjer se bodo s svojimi pivi predstavili najuspešnejši slovenski in tuji pivovarji. Dogodek, ki se bo pričel ob 14. uri in trajal vse do 2. ure zjutraj, bo imenitna priložnost za druženje s prijatelji in uživanje v prijetnem ambientu starega mestnega jedra. Neprecenljive trenutke vašega dneva pa lahko s polaroidnim fotoaparatom ujamete prav v kotičku Kluba posavskih študentov, hkrati pa mladi in nadobudni ekipi Kluba posavskih študentov pomagate uresničiti zadani cilj in tudi vi pripomorete k obuditvi glasbene scene v Krškem.

V KPŠ-jevem kotičku si boste lahko zagotovili tudi vstopnice za Festival za mlade ŠROT 2018, ki bo potekal 22. junija na Bazenu Brestanica, po najnižji predprodajni ceni 5 €, z malo sreče pa vam lahko uspe osvojiti tudi kakšno izmed privlačnih nagrad v nagradnih igrah, ki jih za obiskovalce pripravljajo organizatorji največjega enodnevnega dogodka za mlade v Posavju.