Praznično in veselo tudi v 2020

Letošnje leto se nam je povsem obrnilo na glavo. Odpovedani so dogodki, ne moremo se družiti, normalno študirati v študentskih središčih, policijske ure in nošenje mask pa so prava revolucija. Pa vendar je pred nami eden lepših delov leta, ko nas niti slabo vreme ali slaba novica ne moreta spraviti v nejevoljo. Najbrž veste, o čem govorimo … O božično – novoletnih praznikih seveda! Mesta počasi dobivajo svoje okraske, lučke in smrečice se skrbno postavljajo, v trgovinah, ki so lahko v tej situaciji odprte, je že polno novoletnih okraskov, v zraku se že voha pomarančno, cimetni vonj, ki naznanjuje veselje.

Bodo letošnji prazniki res takšni? Upamo in želimo si, da bodo. Pa čeprav v nekoliko drugačni različici, v zavetju lastnih domov, le s svojimi najbližjimi. No, a ni to tudi čar?

Ne želimo, da bi ta lep in čaroben del leta pustil grenak priokus pri številnih družinah in domovih po Sloveniji. Virusna kriza mnogim namreč ni prizanesla, največkrat pa to občutijo otroci in starejši. Na Klubu posavskih študentov smo se v duhu, da bi ponesli čim več veselja, sreče in radosti otrokom in starostnikom v Sloveniji, odločili sodelovati v akciji Božiček za en dan, kjer sodelujemo z Valvasorjevo knjižnico Krško in Mala pozornost za veliko veselje. Pri akciji Božiček za en dan skrbno pripravimo darila za naše otroke in starostnike, jih odnesemo na zbirno mesto v Valvasorjevo knjižnico Krško, od koder bodo ponesena v domove otrok. V kolikor imamo še nekoliko več ustvarjalne žilice, pa lahko izdelamo voščilnice za starostnike, ki jih bodo prejeli prebivalci domov starejših občanov po Sloveniji. Mar ni čudovito, da lahko naredimo tudi nekaj za soljudi?

Namen obeh akcij, ki trajata do 1. decembra 2020 je, da pokažemo solidarnost in sočutje. Nikoli ne veš, kdaj boš tudi sam potreboval pomoč. Velikokrat je namreč dovolj le skrbno zavito darilce ali tople besede, da vlijejo upanje in ogrejejo srce.

Naj bo tudi letošnje leto veselo in srečno!

Klub posavskih študentov