Za nami je Mladinski kulturni festival 2015, ki je kljub slabim vremenskim obetom in nenadni spremembi lokacije postregel s pestrim sobotnim dogajanjem.

V Mladinskem centru Krško je v soboto potekal Mladinski kulturni festival 2015. Dnevno dogajanje je otvoril Klovn Žare, ki je z različnimi triki in vragolijami navduševal najmlajše. Po koncu njegovega nastopa so pridni aktivisti Kluba posavskih študentov, enega od soorganizatorjev dogodka, za zbrano množico pripravili okusne palačinke, nad katerimi so bili navdušeni tako otroci kot tudi njihovi starši. Večerni program je otvoril slovenski stand up komik in igralec Matjaž Javšnik, ki se ga mnogi spomnimo iz nanizanke TV Dober dan. V smeh je spravljal nabito polno dvorano Mladinskega centra, poleg tega pa je v baru pred dvorano potekal tudi živi prenos dogodka – za vse tiste, ki si sedeža v dvorani niso pravočasno zagotovili. Po uri raztezanja smejalnih mišic so organizatorji za vse lačne pripravili tudi tople sendviče, ki so bili odlično okrepčilo pred začetkom koncertnega dela festivala. Na oder so prvi stopili Sevničani Liquf, ki so z akustičnimi melodijami prebudili romantika v vsakomur. Za vrhunec večera pa so poskrbeli Krčani, člani skupine Demolition Group, ki so poleg predstavitve svojega novega albuma Zlagano sonce preigravali tudi stare hite. Ker pa je včeraj potekalo finale izbora za pesem Evrovizije 2015, so si lahko vsi, ki jih je zanimalo, kaj se dogaja na Dunaju, prenos ogledali v KPŠ dnevni sobi, ki je samo za to priložnost našla svoje mesto v Seminarski sobi Mladinskega centra.

Organizatorji, Mladinski center Krško in Klub posavskih študentov, letošnji MKF ocenjujemo kot zelo uspešen, saj nam je s pestrim programom uspelo na prizorišče privabiti predstavnike vseh generacij – od otrok pa vse do starejše generacije. Vsi skupaj se že veselimo Mladinskega kulturnega festivala 2016 in upamo, da nam drugo leto ne bo nagajalo vreme, da se festival vrne na njegovo prvotno prizorišče, ulice starega mestnega jedra našega Krškega.

0